Vannak lopott pillanataink Pityussal. Például amikor nővére még nincs itthon, az öccse meg éppen alszik. Akkor gyorsan lecsapunk egymásra, végre kettesben vagyunk! Ezt az időt vagy összebújásra, hancúrozásra, közös mesenézésre vagy valami “értelmes” dologra szánjuk. Így jutott Pityus eszébe, hogy TÖRJÜNK DIÓT. Végtelenül hálás voltam az ötletért, mert a pucolt dió mindig jól jön, akár csak úgy csemegézni, vagy sütibe.
Ahogy törjük a diót az asztalnál, akkor esik le, hogy igazából ez milyen klassz kis fejlesztő feladat! Nagyon jól fejleszti a finom-motorikát! Nehéz munka a pici ujjaknak kiszedni a kemény héjból a dió húsát. Közben mivel nem fütyülünk, egyenes arányban jut a szájba is dió a tálka mellett….
A dió szuper agyserkentő. Diótörés közben, alaposan meg is vizsgáljuk és tényleg annyira hasonlít is az agyra: jobb és bal félteke van és olyan barázdás mint az igazi agy. Nagyon sok vitamin van benne, annyi, hogy azt el se tudjuk képzelni!
Főleg E-vitamint, B-vitamint, és Omega-3 zsírsavat is tartalmaz. A dió nagyon gazdag mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és a szelén ben is. Máris megspórolunk egy csomó pénzt, nem kell a patikai étrend-kiegészítőkre költenünk a mellett kellemes időtöltés is a gyermekekkel egy hideg téli délután!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: